Daudzi alu iemalko tikai Jāņos, bet tie, kuri to dzer teju katru dienu, staigā ar tā saukto alus vēderu. Vai tiešām liekajos kilogramos vainojams tikai alus? Vai visiem, kuri vairāk vai mazāk dzer alu, ar laiku rodas aptaukošanās? Vai miestiņā ir arī kaut kas labs un vērtīgs?
Nevis ēdiens, bet alkohols
Līdztekus ūdenim, tējai un kafijai alus ierindojas pasaulē visbiežāk lietoto dzērienu saraksta augšpusē. Tas garšo daudziem, lieliski papildina maltīti, veldzē slāpes un rada omulību.
– Alus gatavošana ir sava veida tradīciju kopums, jo atkarībā no ģeogrāfiskās izcelsmes un ražotāja atšķiras tā darināšanā izmantotie knifiņi, garša un rezultāts kopumā, – vērtē uztura speciāliste Lizete Puga.
Tevi arī varētu interesēt
Šķir lapu tālāk, lai lasītu vairāk:
Tevi noteikti interesēs
- Latvijas eksperts iesaka veikalos nepīkstināt bankas kartes – skaidro kāpēc tas ir tik būtiskiby Sandra Vīgante
- Manas omītes recepte: daži pilieni viena produkta un pārtikas kodes pametīs jūsu skapjus un plauktusby Laura Andersone
- Rudens sāksies agrāk nekā ierasts — jau zināms, kad gaidāms straujš atdzišanas periodsby Sandra Vīgante